Conanka Ničitelka

08.11.2016 13:45

Karamel, nelov to koště! Ne, neházej tu ovečku do toho smetí, potřebuju to zamést… no nic, já to smetu znovu.

Karamelka je v současné době přezdívána Conanka Ničitelka. Je jí sedm měsíců a puberta mlátí na vrata s energií jaderné elektrárny.

Každé ráno musím doma zamést aspoň chodbu a pracovnu, kam chodí studenti na výuku. Chlupy se objevují neskutečným tempem, proloženo pískem a jiným smetím. Karamelku zametání těší. Smeták se dá úžasně lovit, přepadat ze zálohy a do hromádky smeteného smetí je vhodné umístit vybranou hračku (když je oslintaná, situace nabírá na kvalitě). Světluška obvykle jen dohlíží, protože tohle už má za sebou.

Conanka Ničitelka má neuvěřitelný talent na vymýšlení průšvihů. Bláhově jsem si myslela, že jsem doma uklidila všechno, co by ji mohlo lákat. Jenže jsem na židli nechala nákupní tašku. Karinka neožvýkala roh, jak by udělal průměrný psí puberťák. Naše talentovaná slečna vykousala díru do prostřední části boku tašky. Naštěstí se tam dá našít záplata a Kačce jsme už opatrně sdělili, že její oblíbená taška s indickou tanečnicí bude ještě zdobnější.

Mušketýr vytahal z koupelny všechno, co lze přebrat, včetně domácí lékárny. Pobral všechno, ale nevšiml si, že mu spadl pytlík s tabletkami pivovarských kvasnic. Ztrátu objevil, až když slyšel z psího pelechu hlasité chroupání- Karamel bleskově sežrala asi dvacet tablet. Konzultovaná vetka se strašně smála a pravila, že pes bude leda děsně prdět. Neprděla, jen strašně krkala a pak dostala průjem jako lidi po burčáku.

Při vší své energii je to nadšená aportérka, na rozdíl od Světlušky, které se musí chtít. Stejná byla Borůvka. Že by trikolorní kavalíři byli v aportování lepší?

Navíc předpokládám, že najít uprostřed vyschlého pole s podmítnutým strništěm dvě rybí hlavy umí jenom mí psi. A vyválet se v nich.

Conanka Ničitelka aka Karamelka Potrhlíková usíná. No, zítra uvidíme, co zas vymyslí...

 

Dedeník 2016