O polívce z pytlíku
Vzpomínáte na dobu dětství, kdy na vandrech nebo na chalupách byla východiskem z nouze i luxusním obědem tehdy módní polívka z pytlíku? Já ano. Jenže jsem časem zjistila, že flíčková, nudlová a jarní se liší hlavně obrázkem na obalu, jinak mají univerzální glutamanovou chuť, a tak moje vstřícné vztahy k této poživatině značně ochladly.Ve studentských dobách jsme dokázali sníst všechno možné- polívky z pytlíku se aspoň podle obrázku tvářily různě, zatímco předlouhé období studených večeří v menze obsahovalo jen zbojnické a ďábelské tousty.
Ale přece jen zůstala jedna polévka, kterou občas z nostalgie koupím, protože ji má rád i můj muž- a to je francouzská. Ta s mušličkami a kuličkami ze sušeného masa, které mají tu specifickou chuť polívky z pytlíku. Vlastně nevím, proč chutná nám oběma, protože jinak jsou naše oblíbené polévky úplně jiné- Mušketýr by mohl jíst vývar s nudlemi kdykoli, já mám ráda i zeleninovou, pórkovou, kulajdu…
Mušličekje v ní mmálo, obvykle přisypávám další těstoviny, má hlavně slanou chuť, ale stejně… asi je to návrat do dětství J
Publikováno na Dedeníku 2016