Blog

Podzimní inspirace

18.02.2014 17:54
Protože je podzim, vylovila jsem dva recepty na zpracování jeho plodů- jablka a dýně. První je moučník zvaný Americká buchta 4 vejce, 1 hrnek pískového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, půl lžičky skořice, 1 lžička kakaa, 1 prášek do pečiva, půl hrnku oleje, 4 hrnky na kostičky nakrájených jablek...

Krásný podzimní den

18.02.2014 17:53
Jeli jsme na chalupu. Cestou jsme obhlíželi mlhou zahalenou krajinu, žloutnoucí stromy a diskutovali, jestli se mlha zvedne nebo ji větřík odfoukne. Po příjezdu sice ještě mlhavo bylo, ale už prosvěcovalo sluníčko. Některé stromy na zahradě nabraly překvapivé barvy. 1. intermezzo: Kuba...

Clavicula

18.02.2014 17:51
Rád bych se představil. Jmenuji se Clavicula z Mouseville a jsem půlroční potkánek s rodokmenem, varieta dumbo, zbarvení russian blue. To dumbo znamená, že patřím k těm, co mají velké uši. Sice mám rodokmen, že by šlechtic záviděl, ale chovné předpoklady nemám, prý jsem jen na...

Létat je tak krásné

18.02.2014 17:50
Dnešní recepty bych umístila do kategorie létacích, tedy nafukujících. Oblíbená je zelňačka slovenského původu- kapustnica. Na sádle (ano, nezdravé, leč chutné) zpěníme 2 nakrájené cibule.Přidáme kysané zelí (můj muž nerad moc kyselé, tak ho propláchnu, i když vím, že se tím připravím o cenné...

Rýžování zlata

18.02.2014 17:02
Naší dovolené na Šumavě předcházela důkladná příprava. Jelikož jel můj muž a děti, brácha a jeho rodina i naši rodiče, rozhodla jsem se, že pro takové množství lidí je potřeba vyrobit tématická trička. Pak už stačilo dostatečně přesvědčit mou švagrovou, že je to dobrý nápad a rozhodně se chce...

Pár postřehů ze Šumavy

18.02.2014 17:00
Již čtvrtý rok jsme byli na dovolené na Šumavě. Nechodíme jen do přírody (i když je překrásná), navštěvujeme i různá zajímavá místa. Tak něco o letošku. Navštívili jsme snad nejfotogeničtější slať- Chalupskou. I když jsem fotek udělala hodně, všechny byly „koukatelné“. Jediné, co se mi vyfotit...

Rostou!

18.02.2014 16:59
Pro nejednoho Čecha magické zaklínadlo- rostou houby! Někteří doplní- praváky, masáky, babky, kuřátka.... Po návratu z lesa se okolí vyptává: A našels? Je známo několik variant odpovědí: Ále jo, půl koše. Jiná verze- Leda houby! (Jazyková lahůdka zejména pro cizince, kteří se snaží ovládnout...

Jak jsme hlídali Čerta

18.02.2014 16:58
Ne, nespletla jsem se  v datu, tohle není mikulášský příspěvek. Čert není ďábelská bytost pekelná, nýbrž černý kocour. Tentokrát nebudu povídat o zvířeti vlastním, ale o zvířeti sousedovic, které jsme na chvilku měli v péči. Jen se k těm sousedům naším přičiněním dostalo. Rodiče mé...

Osmák degu

18.02.2014 16:57
Děti před pár lety chtěly nějakého hlodavce. Po prozkoumání literatury rodina odhlasovala osmáka degu. Za výhody bylo považováno to, že je to denní zvíře, tudíž v noci spí, je dlouhověký a ochočitelný. Vyrazili jsme pro osmáka na inzerát značky- Do dobrých rukou. Dobré ruce jsme měli, ale...

Rebarbora, rebarbora....

18.02.2014 16:56
V knize Terryho Pratchetta jsem se dočetla, že pokud je třeba vytvořit mumlání davu, stačí, když pár lidí brumlá: „Rebarbora, rebarbora...“ Rebarbora neboli reveň je zelenina (ne ovoce, i když ji používáme na sladko), kterou do Evropy přinesli Arabové, pochází však z Asie. Na pohled je to...
<< 18 | 19 | 20 | 21 | 22 >>